Yeniden başladım
Moderatör: SuatKumas
- angvil
- Konuskan üye
- Patene Başlangıç: 03 Tem 2016
Yeniden başladım
Merhabalar,
Daha önce bir dönem paten kaymaya başlamıştım. Bu forumdan da destek alarak biraz ilerleme kat etmiştim. Tarzım daha çok fitness ve speed e kayıyor gibi gelmiş ve o dönem Oxelo Freeride ı satıp yerine DoopSwift 100mm ye geçmiştim. O dönem iyiydi.
Şimdi tekrar başladım ve herşeyi unutmuşum. Paralel turn bile ilk gün yapamadım. İkinci gün allaha emanet yapmaya başladım.
Sorum şu ki, epey unutmuş biri olarak direkt 100mm ile başlamam ters teper mi ? Yoksa daha dengeli, 76-80mm yumuşak tekerlekli bir patenle biraz alışmam gerekir mi ?
Hatta öyle bir hale geldim ki, bunu satıp 80mm ye dönmeyi bile düşündüm.
Daha önce bir dönem paten kaymaya başlamıştım. Bu forumdan da destek alarak biraz ilerleme kat etmiştim. Tarzım daha çok fitness ve speed e kayıyor gibi gelmiş ve o dönem Oxelo Freeride ı satıp yerine DoopSwift 100mm ye geçmiştim. O dönem iyiydi.
Şimdi tekrar başladım ve herşeyi unutmuşum. Paralel turn bile ilk gün yapamadım. İkinci gün allaha emanet yapmaya başladım.
Sorum şu ki, epey unutmuş biri olarak direkt 100mm ile başlamam ters teper mi ? Yoksa daha dengeli, 76-80mm yumuşak tekerlekli bir patenle biraz alışmam gerekir mi ?
Hatta öyle bir hale geldim ki, bunu satıp 80mm ye dönmeyi bile düşündüm.
Doop Swift
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
- SuatKumas
- Site Admin
- Patene Başlangıç: 01 Oca 2002
- İletişim:
Re: Yeniden başladım
Merhaba
Tekrar geri dönmen güzel. Tekrar hızlanıp eski günlerine dönünce kullanmak istersen doop u kenarda tutup , geçiş için decathlondan uygun fiyatlı bir şeyler bakabilirsin. Oxelo fit3 ler başlangıç için biçilmiş kaftan. Sahibinden de ikinci el ilanlarda da görmüştüm.
Tekrar geri dönmen güzel. Tekrar hızlanıp eski günlerine dönünce kullanmak istersen doop u kenarda tutup , geçiş için decathlondan uygun fiyatlı bir şeyler bakabilirsin. Oxelo fit3 ler başlangıç için biçilmiş kaftan. Sahibinden de ikinci el ilanlarda da görmüştüm.
Suat Kumaş
- angvil
- Konuskan üye
Olabilir, sıfır veya ikinci el fit3 alarak tekrar başlayabilirim. Doopswift çok yüksek , dengesiz ve manevrası zor geldi birden.
Ah sizin istanbulda ki ortam izmirde olsa sürekli kayardım kesin. Ama maalesef yok.
Ah sizin istanbulda ki ortam izmirde olsa sürekli kayardım kesin. Ama maalesef yok.
Doop Swift
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
- angvil
- Konuskan üye
Peki 76 lık teker taksam doop swifte ? Gerçi yine fit kadar alçak olmayacaktır ama biraz daha alçalmış olur. Ama yine 3 teker olarak kalmış olur.SuatKumas yazdı: ↑17 Tem 2019, 14:34 Merhaba
Ya da biraz masraf yapıp doop altına yeni frame ile teker seti alabilirim.
https://urun.n11.com/tekerlekli-paten/t ... P278588279
Doop Swift
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
- SuatKumas
- Site Admin
- İletişim:
Bence yeni frame daha masraflı olur , alman gerekecek şeylerangvil yazdı: ↑17 Tem 2019, 23:36Peki 76 lık teker taksam doop swifte ? Gerçi yine fit kadar alçak olmayacaktır ama biraz daha alçalmış olur. Ama yine 3 teker olarak kalmış olur.SuatKumas yazdı: ↑17 Tem 2019, 14:34 Merhaba
Ya da biraz masraf yapıp doop altına yeni frame ile teker seti alabilirim.
https://urun.n11.com/tekerlekli-paten/t ... P278588279
Frame , teker , rulman. bunların fiyatına ikinci el temiz bir fit100 veya fit3 alınabilir. Geçen yıllarda model adı fit3 idi , artık fit100
Suat Kumaş
- angvil
- Konuskan üye
Evet baktım. Hatta direkt Fit 100 sıfır bile alabilirim. Çünkü 250 tl bişey. Ama çok temiz 130-150 tl ye satanlar var. Ayak numaramı bulamadım. Bulursam öyle birşey alacağım.
Doop Swift
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
- SuatKumas
- Site Admin
- İletişim:
- angvil
- Konuskan üye
Evet gidip deneyebilirim , deneyince kesin alırım zaten.
Doop Swift
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
- angvil
- Konuskan üye
Decathlona gidip denedim bugün. Gerçekten doopswiftten sonra oh be dedim. Epey rahat geldi. Doopswiftte ayaklarım epey bir kasılıyormuş. Ayrıca alçaklık da çok mu etkili ne ? Yani Decathlonda biraz kaydım ama doop da yaşadığım sorunu yaşamadım. Doop u zaptetmek için hep ayaklarımı bacaklarımı kasıyorum. Yoksa akıp gidiyor kendi kendine. Bunda ise pek öyle olmadı. 43 denedim biraz bol oldu. 42 tam oturdu. Sıfır 42 alabilirim. Ya da 150 ye temiz 43 numara geçen senenin modelini buldum. Belki onu alırım. Bugün karar vereceğim.
Doop Swift
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
- SuatKumas
- Site Admin
- İletişim:
angvil yazdı: ↑19 Tem 2019, 13:32Decathlona gidip denedim bugün. Gerçekten doopswiftten sonra oh be dedim. Epey rahat geldi. Doopswiftte ayaklarım epey bir kasılıyormuş. Ayrıca alçaklık da çok mu etkili ne ? Yani Decathlonda biraz kaydım ama doop da yaşadığım sorunu yaşamadım. Doop u zaptetmek için hep ayaklarımı bacaklarımı kasıyorum. Yoksa akıp gidiyor kendi kendine. Bunda ise pek öyle olmadı. 43 denedim biraz bol oldu. 42 tam oturdu. Sıfır 42 alabilirim. Ya da 150 ye temiz 43 numara geçen senenin modelini buldum. Belki onu alırım. Bugün karar vereceğim.
Alçaklık oldukça etkili , yani teker çapı. Teker çapı küçüldükçe kontrol daha da kolaylaşıyor. Bu nedenle tüm yeni başlayanlara küçük tekerli fitness modeller öneriyorum. Ben de normalde 44 giymeme rağmen , oxelo da 43 numara bana tam olmuştu.
Suat Kumaş
- angvil
- Konuskan üye
Evet, normalde 42 giyiyorum ve 41 tam oldu. 41 fit 100 aldım.SuatKumas yazdı: ↑25 Tem 2019, 09:32angvil yazdı: ↑19 Tem 2019, 13:32Decathlona gidip denedim bugün. Gerçekten doopswiftten sonra oh be dedim. Epey rahat geldi. Doopswiftte ayaklarım epey bir kasılıyormuş. Ayrıca alçaklık da çok mu etkili ne ? Yani Decathlonda biraz kaydım ama doop da yaşadığım sorunu yaşamadım. Doop u zaptetmek için hep ayaklarımı bacaklarımı kasıyorum. Yoksa akıp gidiyor kendi kendine. Bunda ise pek öyle olmadı. 43 denedim biraz bol oldu. 42 tam oturdu. Sıfır 42 alabilirim. Ya da 150 ye temiz 43 numara geçen senenin modelini buldum. Belki onu alırım. Bugün karar vereceğim.
Alçaklık oldukça etkili , yani teker çapı. Teker çapı küçüldükçe kontrol daha da kolaylaşıyor. Bu nedenle tüm yeni başlayanlara küçük tekerli fitness modeller öneriyorum. Ben de normalde 44 giymeme rağmen , oxelo da 43 numara bana tam olmuştu.
Doop Swift
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask
PowerSlide Korumalık
BtWin Kask